Author Topic: vervangen wantputtingen C33  (Read 2205 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

JF

  • Guest
vervangen wantputtingen C33
« on: 04 February, 2013, 12:55:58 »
Is er iemand die ervaring heeft met het vervangen van wantputtingen, van bij voorkeur een c33? Ik lees op amerikaanse forums berichten over doorgeroeste/brekende puttingen. Wat mij betreft zitten ze nog goed, maar de onderdeks ingelamineerde borgplaten laten natuurlijk geen visuele inspectie toe.

Ik overweeg de borgplaten te verwijderen, een nieuw rvs contraprofiel te plaatsen en daarop nieuwe puttingen te bevestigen. Maar het is allemaal een beetje een gevoelskwestie, heb nogmaals eigenlijk geen problemen......

groeten,
Jan

Frederik

  • Guest
Re: vervangen wantputtingen C33
« Reply #1 on: 04 February, 2013, 22:00:37 »
If it ain't broke...

Volgens mij is het niet alleen een kwestie van borgplaat, maar is het helemaal in de wand van het schip ingelamineerd om de krachten te verdelen. Kijk maar eens in je kastjes ter hoogte van de Wandputtingen.
Ik liet dit zien aan een medewerker van De Vries Sails, die was er erg enthousiast over "zo wordt het tegenwoordig niet meer gemaakt". Dus als je geen probleem denkt te hebben, zou ik er niet aan zitten...
Anders inspecteren door het laminaat er af te slijpen? Dat is volgens mij wel te doen.
 :)

« Last Edit: 04 February, 2013, 22:04:09 by Fritz »

JF

  • Guest
Re: vervangen wantputtingen C33
« Reply #2 on: 06 February, 2013, 15:38:16 »
Fritz,
ik ben het wel met je eens, zolang het niet echt stuk is.... Ik heb uiteraard zo goed mogelijk gekeken, maar heb eigenlijk (bij onze type 1) toch niet de indruk dat er iets richting romp gaat, bij ons zitten er volgens mij alleen 'dikke' gelamineerde stukken onder. Maar het is lastig te beoordelen zolang het allemaal (lekker) dicht zit.

Als het wat beter weer is ga ik eens uitgebreider op onderzoek uit....

 


BJSoft

SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal