Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Introductie - Introduction / Re: Vraag aanschaf Contest,
« Last post by Administrator on Yesterday at 15:16:24 »
Hi Bas, in de Facebook group van de CYOC zit Bas Dronkert die een C31HT te koop waar een redelijk nieuwe VP D1-30 in staat. Vraagprijs is 20K volgens mij. Wat mij wel opviel bij de C31HT is dat de bedden in de voorpiek erg kort zijn, net 1.85m. Iets om rekening mee te houden.
2
Introductie - Introduction / Vraag aanschaf Contest,
« Last post by Bas Schenk on 17 April, 2021, 17:30:11 »
Beste,

Na jaren dromen en de laatste tijd actief ermee bezig zijn (de zeilvakantie van afgelopen 2 weken in Zeeland was vooral de oorzaak hiervan) willen we volgend jaar onze eerste zeilboot gaan kopen. Ik heb vroeger veel gezeild. Vooral in open kajuitboot maar later ben ik toch wat groter gaan huren zoals fox (dit was nog betaalbaar als student)
- Etap 23
- laatste vakantie was een spirit 28

Echter, viel mij wel op dat qua ruimte binnen de Etap niet heel veel kleiner was dan de spirit. Hierdoor heb ik tijdens en na mijn vakantie met veel mensen gesproken over mijn droom, zoals havenmeesters en een goede vriend, zijn vader bezit een Moody 376. De conclusie uit de gesprekken was vooral; als je een boot wilt kopen koop dat een Contest. Omdat dit degelijke boten zijn (ik heb geen zin in nog een restauratie project zoals mijn classic mini) en voor comfort zou ik richting de 30 a 31 ft. moeten kijken. Ik heb wel een budget gezet voor mij zelf en dat is dat een boot tussen de 10 a 20k mag kosten. Maar stel de motor is reekst vervangen kan ik het natuurlijk wel iets oprekken maar er zit natuurlijk wel een stop op.

Na onderzoek gedaan te hebben is mijn oog gevallen op de 31 HT of advisieren jullie iets anders. Alleen merk ik nu al dat er van deze boten weinig tot geen te koop is. Als jullie een goede site weten, zou ik het zeer waarderen. Maar daarvoor kwam ik hier niet. Mijn vraag is vooral zoe zeilt de boot. Want ik kan nergens een contest huren :(.

En stel op een gegeven moment kan ik een bezichtiging doen op een boot waar moet ik op letten?

Als laatste, ik lees zo nu en dan dat door de corona gekte de boot prijzen enorm zijn gestegen. Klopt dit, merken jullie dit ook? zou ik daarom niet 1 a 2 jaar wachten totdat ik iets ga kopen.

Alvast bedank
Bas Schenk

 
 
3
Onderhoud - Maintenance / Romp stickers Contest 32CS
« Last post by hornb on 15 April, 2021, 20:03:46 »
Voor de refit van onze Contest 32CS hebben we stickers laten drukken.
Stickers zijn zwart op transparant (hoogglans) en water- en UV-bestendig en hetzelfde formaat als de originele stickers.

Omdat ik er minimaal 25 moest bestellen, heb ik er een aantal over.
Ik bied een setje van 4 stickers aan voor €5.
Ophalen mag, maar ik stuur ze zonder extra kosten op.
4
Algemeen - Common / Re: Veranderen roerblad en skeg contest 29?
« Last post by pieter2 on 15 April, 2021, 14:00:40 »
Hoi BJ,
Dank voor je opmerking!
Ik heb ook advies gevraagd aan Dick Zaal en een andere ontwerper van boten. Bieden geven ze aan dat die skeg niet veel invloed heeft op het gedrag van de boot. Een balansdeel aan het blad zou dus best goed kunnen werken.
Overigens is de 29 niet echt een toonbeeld van een zeilboot in balans, dus dat kan ook wel wat verbeteren ;)
Ik denk overigens dat ik de (geveegde) skeg er deels aan laat zitten (maar wel veel slanker) omdat dit het wier lekker tegenhoudt / weghoudt van het roer.
Maar ik denk er nog een hele zomer over na. Dit is duidelijk een uitgebreide winterklus. Dus als er nog andere meningen zijn, hoor ik het graag!

5
Algemeen - Common / Re: Veranderen roerblad en skeg contest 29?
« Last post by BJ on 15 April, 2021, 13:33:05 »
Hou er rekening mee dat vergroten of verkleinen van de scheg of het roerblad van invloed is  op het lateraalpunt en daarmee de boot in onbalans kan brengen. Het is het beste om te zorgen dat het oppervlak van roerblad + scheg gelijk blijft.
6
Algemeen - Common / Re: Dekafvoer roostertjes
« Last post by pieter2 on 11 April, 2021, 00:09:17 »
Bedoel je roostertjes op de kuipafvoer slangen? Bij mij (contest 29) liggen daar al sinds jaar en dag losse wasbak roosters op. Passen precies in het gat en in de winterstalling haal ik ze weg om verstopping te voorkomen.
7
Algemeen - Common / Dekafvoer roostertjes
« Last post by Niels on 10 April, 2021, 23:38:19 »
Mijn dekafvoer roostertjes van mijn Contest 31 zijn weggecorrodeerd en dat ziet er niet tof meer uit, iemand ze al eens vervangen? Waarmee en hoe? Groet Niels
8
Algemeen - Common / Re: Veranderen roerblad en skeg contest 29?
« Last post by pieter2 on 09 April, 2021, 15:18:19 »
Ik heb hier ook wel eens aan gedacht. Er is prima ruimte om het roer naar voren iets te vergroten. Vraag is dan wel, hoeveel kan je toevoegen? Teveel vergroten wil je ook zeker niet.

Ik heb gehoord dat dit dan maximaal 25% van je roerblad mag zijn. Dat is dus best veel
9
Algemeen - Common / Re: Veranderen roerblad en skeg contest 29?
« Last post by pieter2 on 09 April, 2021, 15:17:40 »
Ik heb ergens gelezen dat een skeg de boot wat minder loefgierig zou maken. Dat is dan wel een risico als je de skeg weg zou nemen.Een  andere bootontwerper gaf aan dat je het puntje van de skeg weg kan en dat je dan het blad wat kan uitbouwen naar voren. Dat betekent echter wel een compleet nieuw roerblad maken denk ik.
In heb Dick Zaal ook maar even gemaild, wellicht kan hij er ook iets over zeggen.

10
Algemeen - Common / Re: Veranderen roerblad en skeg contest 29?
« Last post by BBorg on 09 April, 2021, 00:39:54 »
Die skeg heeft (ook) als functie dat het roer zich rustiger gedraagt. Die zou ik zeker niet verwijderen.
Het zwaar sturen is sterk koers en uiteraard windsterkte afhankelijk. Ruime(re) koersen met veel wind is flink sleuren. Daar is niet tegenop te trimmen. Enige oplossing is dan zeil minderen, maar is qua snelheid niet altijd wenselijk natuurlijk.
Pages: [1] 2 3 ... 10