Author Topic: B&G network NMEA issue  (Read 1089 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Marien

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 41
  • Gender: Male
B&G network NMEA issue
« on: 01 March, 2020, 10:45:23 »
Vorig jaar heb ik een AIS500 geïnstalleerd en dit jaar is een E95 plotter aan de beurt. De AIS moet ik nog verder aansluiten en daarvoor ga ik nu Seatalk NG gebruiken. Nu wil ik de oude B&G network NMEA data direct koppelen met de NMEA in van de plotter. Op zich is dat gelukt, de plotter laat koers, diepte, speed en water temperatuur zien. Helaas geen data t.a.v. wind. Uit de oude Contest tekeningen kan ik niet opmaken hoe het B&G netwerk zelf is opgebouwd. Ik heb simpel van een oude kabel waar NAV op staat de NMEA geplukt. Aangezien de windmeter ook van B&G is ga ik er even vanuit dat die ook gewoon in het netwerk is opnemen. De wind data komt immers wel door op de algemene NAV display van B&G.

De vraag is nu, wordt de wind NMEA data wel meegezonden maar is de plotter stuk of wordt de wind data niet meer gezonden en hoe kan ik dat dan aan zetten.

Ik ben nog met een backup bezig met NMEA2Wifi dan kan ik kijken of het wel op de iPad binnen komt. Voor alsnog vind ik het vreemd en vraag ik me af of iemand dit herkend en er de oplossing voor heeft.