Recent Posts

Pages: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Onderhoud - Maintenance / Re: Renovierung des Vorschiffs
« Last post by Contest 29 mk2 on 18 November, 2021, 10:31:29 »
Wow DGro, sehr schön! Gut gemacht! Gibt wieder neue Inspiration!
12
Onderhoud - Maintenance / Renovierung des Vorschiffs
« Last post by DGro on 03 October, 2021, 23:26:19 »
Das Vorschiff unserer Contest 29 sollte nach 30 Jahren etwas aufgefrischt werden. Wir haben es innen gestrichen mit Epifanes white satin und die Decke sowie die Verbindung von Deck und Rumpf mit Escheleisten als Wegerung verkleidet.
Viele Grüße
Dirk
13
Algemeen - Common / Re: Dekafvoer roostertjes
« Last post by Panacee on 02 October, 2021, 02:32:50 »
Hallo Niels,

Heb je inmiddels al een oplossing?
Misschien wat late reactie maar zien de afvoeren er uit zoals bij een wastafel?

Groet,
Addy


14
Elektra - Electrical / Re: Boordelectra Contest 33 / 1974
« Last post by paperino on 29 September, 2021, 16:58:39 »
Hallo "Hebbes",

Je kunt het volgende doen:
Test met een multimeter of er stroom staat op de bedrading bij de lamp. Als dat zo is dan is de lamp stuk of hij maakt slecht contact. Met contactspray en wat schoonmaken van lamphals en fitting is dat op te lossen.
Werkt dat niet, controleer dan of er in de zekeringen houder(s) een zekering defect is.
Is ook dat niet het geval dan zou ik gaan meten bij de schakelaar of daar stroom is (zowel voor als na de schakelaar)
Is er wel stroom voor de schakelaar maar niet er na, dan is deze defect of vervuild/gecorrodeerd. Ook hier helpt contactspray soms. Is de schakelaar écht defect dan rest vervangen.
Als er na de schakelaar wél stroom is, dan is waarschijnlijk ergens een draad kapot. Dat is moeilijk te repareren als je niet weet waar de breuk zit en betekent meestal een nieuwe draad leggen van schakelaar naar de preekstoel. Soms kun je delen van de nieuwe draad (goed!) vastmaken aan de oude om deze te trekken maar ik vrees dat dit niet zal lukken m.u.v. dat deel wat dóór de preekstoel loopt.
Overigens weet ik uit ervaring dat de draad die door de preekstoel loopt nogal eens onderdeks is gekoppeld met een kroonsteentje of een paar stekkertjes. Dat deed men wel eens als de preekstoel er om bijvoorbeeld schade te herstellen er af moest. Bij ons zat er zo'n kroonsteentje in de ankerkluis net onder dek. Deze zijn niet goed bestand tegen (zout) water en gaan op een gegeven moment slechte- tot later geen verbinding meer geven. Ook dat moet je aan boord bekijken. Als dit het geval is, dan is de draad meestal ook over enkele centimers tot decmeters aangetast (kern van koper is dan niet koperkleurig meer maar een soort van zwart). In dat geval kun je proberen er een nieuw stuk draad tussen te zetten. Mijn voorkeur voor een nieuwe verbinding gaat uit naar solderen en afdichten met krimpkous. Daaroverheen wat zelf-vulcaniserende tape geeft ook op langere termijn weinig problemen.

Succes!

Groet Eric.

C35/37  "Paperino"
15
Elektra - Electrical / Boordelectra Contest 33 / 1974
« Last post by Hebbes on 28 September, 2021, 19:30:16 »
Hoi, sinds deze zomer trotse en blije eigenaar van “Hebbes”. Heerlijk schip, met wat puntjes. Een puntje is de boordelectra. Ik heb het schakelpaneel los gemaakt en zie een enorme vermicelli aan kabels.
Mijn grootste  uitdaging is om de boorverlichting aan de preekstoel op stroom te krigen. Het heklicht werkt, dus waarschijnlijk is de kabel vanaf de preekstoel aan vervanging toe. Mijn probleem is, dat is niet kan achterhalen welke kabels, bij het schakelpaneel de juiste zijn. Ik ben wat terughoudend om bij de preekstoel aan de kabel te trekken en zien wat er gebeurt. Graag gun ik mijzelf een meer gecontroleerde actie… maar welke? Heeft iemand info over hoe de electra destijds zou zijn aangelegd. Of meer specifiek. Hoe los is dit op, zonder iets te doen door pure onkunde?
16
Onderhoud - Maintenance / Re: Stanchion bases access on 1983 Contest 31HT/aft cabin
« Last post by DGro on 07 August, 2021, 11:28:27 »
Hi Nancy,
please look at this post:
Contest Yacht Owners Club Forum »Techniek - Technical »Onderhoud - Maintenance »lekkage bij sceptervoet Contest 29
I think it is similar at the Contest 31.
Conyplex glassed in all the stanchions from inside.

Greetings
Dirk
17
Onderhoud - Maintenance / Re: Stanchion bases access on 1983 Contest 31HT/aft cabin
« Last post by BJ on 05 August, 2021, 11:57:09 »
Hi Nancy, as far as I know you can just unbolt the stanchins and there are no backing plates. If you want to be sure I suggest you contact Mr. Dick Zaal, https://www.dickzaalyachtdesign.nl/contact/  since he designed ths model.
18
Hello,

Does anyone know how to access the underside of the bases of the stanchions on this model of Contest 31. The bedding for our stanchion bases is dissolving after almost 40 years. The interior "headliner" of our boat is all fiberglass and so far we have been unable to find any access to the underside of the bases so that we can unbolt them and put new bedding on the deck.  Does this mean that the backing plate and nuts are glassed in so that we can simply remove the bolts from the exterior in order to put new bedding compound below the bases.

Thank you from Canada for any tips!

Nancy

19
Onderhoud - Maintenance / Re: lekkage bij sceptervoet Contest 29
« Last post by pieter2 on 29 June, 2021, 15:55:47 »
Joost,
Ik zie nu pas je bericht. Ik neem aan dat je eea al opgelost hebt?
20
Onderhoud - Maintenance / Re: geiser
« Last post by duggy on 28 June, 2021, 09:29:08 »
Bedankt voor je reactie, een boiler is zeker een tweede of derde optie. Voorlopig willen we geen afstand doen van de geiser. Aan onze boot is weinig geprutst dus ook weinig verprutst. De eenvoud van de geiser en het feit dat het origineel bij de boot is ingebouwd heeft ook waarde voor ons. (Als andere optie (tweede of derde) hebben we gekeken naar een diesel standkachel, relatief voor een prikkie te koop uit jonge schadeauto's, om die in te bouwen in de boot voor de warmwaterbereiding of zelfs verwarming. Alles is aan te sturen uit de opensouce arduino hoek, maar dat is een hobbyproject op zich, en we moeten oppassen dat het niet teveel "gepruts" wordt :-))
Pages: 1 [2] 3 4 ... 10