Author Topic: Contest meet bij Willem en Maxima in Amsterdam  (Read 2716 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline pieter2

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 416
Contest meet bij Willem en Maxima in Amsterdam
« on: 04 April, 2013, 23:13:35 »
Beste Contestzeiler,
 
We willen de komende jaren weer wat meer leven in de cyoc brengen, zoals we al eerder hebben gemeld. Naar aanleiding van de vele antwoorden op de enquête zijn we verder gegaan met het maken van allerlei plannen.
We willen geen officiële vereniging handhaven, met vergaderingen, penningmeesters, etc. We willen eigenlijk alleen maar af en toe leuke dingen organiseren en doen, zonder al te veel verplichtingen aan elkaar.
Jullie zullen daar binnenkort meer van horen.
 
Voor de meesten onder ons ligt de boot nog maar net in het water en wachten we nog op wat warmer weer.
Nu is er op korte termijn echter wat leuks aan de hand: Onze waterprins wordt koning en viert dat, zoals het hoort, deels op het water bij Amsterdam:
 
"Tweehonderd historische schepen varen op 30 april mee tijdens de koningsvaart die Sail Amsterdam op 30 april aanbiedt aan koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Dit staat op de website van Langedijk Waterrijk, de stichting die met 12 akkerschuiten meevaart in de vlootschouw ter ere van de nieuwe vorst.
Stichting Langedijk Waterrijk is gevraagd deel te nemen aan het nautische spektakel op het Amsterdam. De erfgoedstichting vaart mee met 15 historische schepen en schuiten. De schippers gaan gekleed in West-Friese kostuums. Museum BroekerVeiling vaart mee met damschuit De Geestman, een reconstructie van een authentiek zeilend vrachtscheepje.
De schepen brengen aan het einde van de koningsvaart rond 20.30 uur bij het Muziekgebouw aan 't IJ met een saluut een eerbetoon aan de nieuwe vorst."
 
We denken dat er onder de Contest zeilers veel oranje aanhangers zijn, die graag dit spektakel van nabij mee willen maken.
Daarom willen we een bijeenkomst organiseren: In het weekend van 27 en 28 april willen we een botenbijeenkomst organiseren in de haven van IJburg, Amsterdam. Hierbij is dan de mogelijkheid voor de liefhebbers om tot 1 mei in de haven te blijven liggen, zodat je op 30 april alles kunt meemaken. Vanuit IJburg is Amsterdam centrum / het IJ uitstekend bereikbaar via OV. Met de boot is wellicht minder aan te raden.
 
Het weekend van 27 en 28 april is dan gewoon bedoeld om met elkaar in contact te komen, te zien hoe de andere boten en cyoc leden er uit zien, klus ideeën uit te wisselen, etc. De meesten (?) van ons zullen na het weekend weer vertrekken, de echte oranjefans kunnen blijven liggen. De haven kost ca € 1,60 per meter lengte per dag.
 
Op 27 april willen we dan samen een hapje eten in restaurant Dok 48 (aan de haven). Dit kost ca € 28 euro pp excl drank.
 
Er zijn principe reserveringen gemaakt, zowel voor de haven als het eten.
 
Alle kosten dient men zelf af te rekenen. Indien men zich wilt aanmelden, dan verwachten we dat een bedrag van € 15,= wordt overgemaakt om de kosten voor de organisatie en eventuele last-minute annuleringen te dekken. Het restant van de opbrengsten zal dan worden gebruikt om de 'pijn' bij het afrekenen in het restaurant te verzachten (NB: Iedereen dient dus in principe zelf alle kosten te betalen!)
 
We willen eerst een snelle inventarisatie doen van het aantal schepen dat hier aan deel wilt nemen, daarna volgt de definitieve uitnodiging. De aanmelding is pas definitief bij ontvangst van de 15 euro. Het rekeningnummer wordt later bekend gemaakt.
 
Het is allemaal erg kort dag. Excuses daarvoor. Maar een beetje zeiler is gewend om snel belangrijke beslissingen te nemen....
 
Gaarne voor 7 april bericht of je komt, met hoeveel personen en of je mee gaat naar het restaurant. Je antwoord svp via een mail of pb doen, dat is voor ons organisatorisch het meest eenvoudig
 
 
Daarnaast wil ik graag van de gelegenheid gebruik maken om de cyoc leden die in het zuiden van NL (bijv Zeeland) liggen en ook evenementen zouden willen organiseren, te vragen zich even te melden. Dan gaan we samen kijken of er af en toe ook wat in het zuiden te organiseren zou zijn.
 

 
Vriendelijke groeten,
 
 
CYOC
Contest 29

Offline BJ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 981
 • Gender: Male
  • BJSoft
Re: Contest meet bij Willem en Maxima in Amsterdam
« Reply #1 on: 05 April, 2013, 11:43:46 »
Pieter, leuk initiatief en als ik tijd heb kom ik wel even buurten. Wordt wel met het OV aangezien de Contest inmiddels is verkocht.

m.hogema

 • Guest
Re: Contest meet bij Willem en Maxima in Amsterdam
« Reply #2 on: 05 April, 2013, 22:12:07 »
Kan hier helaas niet bij zijn, hebben een kleine vakantie in zeeland gepland, wel erg leuk initiatief.

BJ, je hebt toch nog wel een Contest. Anders  :'( Wat is een contest lover zonder contest?

Gr, Marc

Offline pieter2

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 416
Re: Contest meet bij Willem en Maxima in Amsterdam
« Reply #3 on: 09 April, 2013, 23:18:07 »
We hebben helaas moeten besluiten om de meeting NIET door te laten gaan.
Zeer veel mensen hebben ons gemaild met de melding dat het een leuk idee is en dat het fijn is dat er weer wat activiteiten georganiseerd gaan worden. Maar bijna iedereen had al andere plannen voor dit weekend. Het was toch te kort dag, blijkbaar.

We gaan natuurlijk door om evenementen te organiseren of te ondersteunen. Het eerstvolgende evenement wordt waarschijnlijk de door Contest zelf georganiseerde Contest Cup 2013 op 31 mei en 1, 2 juni. Zet het alvast in je agenda!

Wellicht hebben jullie zelf ook ideeën voor leuke evenementen? Geef het door op dit forum, of via een pb aan Sjoerd, NielsF, Christiaan of mij!

Contest 29

Offline BJ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 981
 • Gender: Male
  • BJSoft
Re: Contest meet bij Willem en Maxima in Amsterdam
« Reply #4 on: 10 April, 2013, 09:08:55 »
@Marc:  Nope, geen Contest meer, helemaal geen boot meer zelfs.