Algemeen - General > Contest Yacht Owners Club

Contest weekend Zuid Nederland (Zeeland)

(1/2) > >>

Rob Rook:
Beste CYOC leden,

Vandaag kreeg ik de deelnemerslijst van de Contest bijeenkomst in Zeeland in het weekend van 24,25 en 26 juni aanstaande.

Opvallend hoe weinig CYOC leden uit de regio Zuid zich hiervoor hebben aangemeld. Ik denk dat jullie veel plezier en gezelligheid gaan missen. Wellicht kunnen jullie je nog inschrijven via de contest site beter laat dan later spijt.

Lees maar eens na hoe geslaagd de laatste contest cup in Medemblik was. Nu is het voor de regio Zuid makkelijk bereikbaar dus niet aarzelen. Daarnaast i het ook voor de kinderen in Port Zelande erg leuk en is het Zeestrand op loop afstand.

Rob

Toine de Laet:
Ik had graag deelgenomen, echter dan start mijn vakantie met een trip naar de Scilly's...

Ben blij met dit initiatief omdat een bijeenkomst in het IJsselmeer toch net iets te veel vaartijd is vanuit Dinteloord. Hou aub dit initiatief vast! Ook met 5 boten kan het heel gezellig zijn!

JF:
wij zijn er ook niet....... gaan juist dit weekend de boot naar (nota bene) het ijsselmeer brengen voor de vakantie.......

jan

Rob Rook:
Beste leden,

Inmiddels is de Contest Cup Zeeland weer geschiedenis. Afgelopen vrijdag verzamelde en behoorlijk aantal Contests in Port Zelande. Na een bijzonder hartelijke ontvangst door Fos Sail werd ons een prachtig plaatsje toegewezen. Inmiddels scheen het zonnetje volop en zijn we de haven en het strand gaan verkennen. In het begin van de avond hebben we onze registratie opgehaald in de brasserie op de haven. De avond werd aangeboden door de organisatie en bij alle instructies voor de wedstrijd op zaterdag kregen we ook nog een aantal leuke geschenken van de mede sponoren van de Contest Cup Zeeland. Inmiddels was het deel van haven waar wi lgen omgetoverd in een Contest show te water. Alle deelnemende boten konden vanaf de steiger bewonderd worden. Het was leuk om ook de Findus weer te zien die ook vste bezoeker is van de Contest Cup in Medemblik.
De laatste deelnemer kwam pas diep in de nacht aan.
Zaterdag was het weer totaal anders. Regen, slecht zicht en echte Contest wind. Na de instructie voor de schippers gingen alle boten de Grevelingen op opweg naar het startschip. De wedstrijdleiding was in handen van de organisatie van de Grevelingencup. Ook waren er twee volgboten met fotograaf en videoman.
De eerste start betof een zogenaamde up en down wind baan die twee keer gevaren moest worden. Veiligheids halve (in heb het niet zo op wedstrijden) zijn we behoudend gestart (we gingen als voorlaatste over de startlijn). Wel makkelijk want je kunt gewoon achter de meute aan.
Na deze korte ban stond er een middellange baan op het programma van ca. 17 mijl (in rechte lijn gemeten). Ook hier weer voorzichtig gestart wegblijven uit de drukte. Het zicht is nog altijd beperkt maar net genoeg om de voorganger te kunnen zien.
Langzamerhand nam ook de wind iets af en konden we onder voltuig de rakken varen. De baan was zodanig dat er een aantal ruime rakken in zaten en dan loopt onze boot gewoon erg goed. En het zal verbeelding zijn maar met het super gladde onderwaterschip (afgelopen winter alle oude anti fooling verwijderd, geschuurd en opnieuw opgebouwd) loopt de Fabian harder dan ooit. Tegen het eind van de wedstrijd klaart het weer op en blijkt dt we nog niet eens zo ver achter de grote groep zitten. Het laatste rak halen we alles uit de kast. De schoten staan strak en de koers op de finish is uitgezet. opperste concentratie bij schipper en bemanning, geen tijd om naar de videoboot te zwaaien. (de beelden zijn prachtig geworden). En dan eindelijk de verlossende toeter. We hebben het gehaald en wat meer we hebben genoten.

Terug in de haven worden we ontvangen met muziek, Zeeuwse oester en Zeeuwse brut. In de haven komt zelfs een zeehondje kijken wat er allemaal voor moois ligt en waar de muziek vandaan komt. Marie-Claire komt de startnummers ophalen en verteld dat de prijsuitreiking om zeven uur zal beginnen en direct daarna de BBQ. Rond zeven zijn alle bemanningen en gasten in de brasserie op de haven verzameld. Buiten rookt de BBQ en de wedstrijdleider (hulde aan deze man en zijn helpers) hebben de papier met de uislag al in de hand. De spanning wordt opgevoerd. Er zitten verrassingen in de uitslag. Maar eerst wordt de organisatie (For Sail en Contest) in het zonnetje gezet. En dan ja de uitslag. De laatste wordt het eerst genoemd. Het afstrepen kan beginnen. Op de startlijst waren we de een na kleinste. De Findus is als laatste geeindigd dus die plaats strepen we af. En , de spanning stijgt, tot de vierde plaats worden we niet genoemd. En ook de derde plaats gaat ons voorbij. De spanning is nu te snijden. Zeker als de wedstrijdleider aangeeft dat het verschil tussen één en twee slechts vijfminuten in omgerekende tijd bedraagt. Tja dat is wel erg dicht op elkaar. Dan komt het verlossende antwoord. De Beluga (Contest 50) heeft gewonnen en wij (de Fabian, Contest 38 ketch) zijn tweede geworden. We krijgen uithanden van Marie-Claier een prachtige prijs. Ondanks deze prijs blijft het ongeloof hoe heeft dit zo kunnen lopen, we wisten niet dat we zo snel konden (derde in de up en down wind, en eerste in de lange baan). Na de prijsuitreiking werden de video opnamen van de wedstrijd getoond. Ondanks het sombere weer van alle deelnemers prachtige beelden.

De BBQ was zoals bekend van de Contest Cup weer uitstekend verzorgd en erg gezellig. Helaas moesten we nog diezelfde avond weg. Maar op de terugtocht kregen we nog een aparte beloning. Een klein uur kregen op de terugreis gezelschap van een bruivisje. Telkens opduikend naast de kuip dan weer bakboord dan weer stuurboord. Wie zegt dat zoogdieren geen smaak hebben. ook dit dier kreeg geen genoeg van onze Contest.

Dus schrijf al vast in de agenda. Volgend jaar in Zeeland de Contest Cup Zeeland.

De bemanning van de Fabian

sjoerd:
Hallo Rob,


Gefeliciteerd!!


Sjoerd

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version