Contest Yacht Owners Club Forum

Techniek - Technical => Onderhoud - Maintenance => Topic started by: duggy on 27 June, 2021, 17:47:15

Title: geiser
Post by: duggy on 27 June, 2021, 17:47:15
De geiser van onze contest 36 was kapot, afgekoppeld, volgens de verkoper moest het membraan vervangen worden. Inderdaad was het membraan lek, maar het is lastig (online) een vervanging te vinden. Het dichtst bij kwam een site uit Portugal die niet naar Nederland leverde https://www.recamania.pt/33_vaillant?p=2  Heb daarop uit een stuk EPDM rubber (Firestone PondGard EPDM) met schaar en gaatjestang grofweg een replica gemaakt, wat goed lijkt te werken (maar de tijd zal het leren of het ook daadwerkelijk een goed idee was. Als  het een paar jaar volhoudt voordat ie weer scheurt zal ik keurig met een digitaal bestand een kopie laten uitlaseren met een lasersnijder van het origineel op basis van de scan hieronder, of gewoon één rubberen cirkelvormig membraan met alleen de ronde uitsparingen voor de schroeven en doorvoeren).
Mijn vraag: Is iemand hier tegen hetzelde probleem aangelopen, en hoe is dit opgelost?

Met vriendelijke groet
Onno
zj Ray
Title: Re: geiser
Post by: paperino on 27 June, 2021, 19:47:13
Wij hebben de hele boiler vervangen door een 15 liter Quick Boiler van RVS. Kosten plm. 350 Euro. Nooit meer vieze smaak van water gehad ook.... Plaatsen was 1 middag werk.

Groet,

Eric
C35/37 "Paperino"
Title: Re: geiser
Post by: duggy on 28 June, 2021, 09:29:08
Bedankt voor je reactie, een boiler is zeker een tweede of derde optie. Voorlopig willen we geen afstand doen van de geiser. Aan onze boot is weinig geprutst dus ook weinig verprutst. De eenvoud van de geiser en het feit dat het origineel bij de boot is ingebouwd heeft ook waarde voor ons. (Als andere optie (tweede of derde) hebben we gekeken naar een diesel standkachel, relatief voor een prikkie te koop uit jonge schadeauto's, om die in te bouwen in de boot voor de warmwaterbereiding of zelfs verwarming. Alles is aan te sturen uit de opensouce arduino hoek, maar dat is een hobbyproject op zich, en we moeten oppassen dat het niet teveel "gepruts" wordt :-))