Author Topic: Bedrading Instrumenten Contest 30  (Read 4047 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Patrick

 • Guest
Bedrading Instrumenten Contest 30
« on: 04 March, 2007, 12:25:03 »
Ik probeer een aantal displays te monteren boven het schuifluik op de garage en heb geprobeerd om van daaruit draden te trekken naar het paneel rechts van de stuurtafel. Tot nu toe zonder succes, omdat de trekdraad niet verder komt voorbij de bocht van de kromming van het dek. Heeft iemand al ervaring opgedaan om draden te trekken vanaf de garage? Ik heb het al eens gezien bij een andere Contest 30 (zie foto - let op de COG? 8)), maar die eigenaar kon me niet vertellen hoe de vorige eigenaar het gedaan heeft. Bij die Contest 30 was geen enkel gat of inspectieluik gemaakt, dus het lijkt mogelijk te zijn. Wie oh wie heeft een goed advies?

[verwijderd door de beheerder]

Patrick

 • Guest
Re: Bedrading Instrumenten Contest 30
« Reply #1 on: 23 March, 2007, 12:33:04 »
Zojuist gebeld met Contest Yachts Service die bleken erg behulpzaam. Ik kreeg contact met een man (de heer Verweij) die nog wist hoe de Contest 30's gebouwd werden. Het flush-dek lag ondersteboven en dan werden alle binnenbekabeling en 16 mm doorvoerpijpen gelegd. Daarbij werd tevens een 16 mm pijp van de garage naast het schuifluik naar de kaarttafel en van de garage naar de mastvoet gelegd. Daarna kwam de binnenmal erop en werd later de 8-9 mm coaxkabel voor de marifoon getrokken. Hij zei dat je die pijp achter het paneel waar de bedrading ook ligt aan plafondzijde moet kunnen zien en de Coaxkabel die daaruit komt. Die pijp was tevens bedoeld voor verdere bekabeling voor de instrumenten op de garage. Hij adviseerde om die dikke Coax-kabel te vervangen voor een dunnere en dan de instrumentenkabel erbij te leggen. Dat is de beste manier, anders moet je inderdaad de binnenmal openmaken en dat weer repararen.

Dit gaan we maar eens proberen. Ik houd jullie op de hoogte.

Offline BJ

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 979
 • Gender: Male
  • BJSoft
Re: Bedrading Instrumenten Contest 30
« Reply #2 on: 23 March, 2007, 13:12:31 »
Nuttige info Patrick, ben benieuwd hoe het afloopt. Overigens zou ik de coax niet te dun maken i.v.m. de demping van de kabel. Eigenlijk is 10mm het minste als je van de kaartentafel naar de top van de mast wilt. Succes met de operatie.

Patrick

 • Guest
Re: Bedrading Instrumenten Contest 30
« Reply #3 on: 31 March, 2007, 22:19:00 »
Gelukt!  ;D.
Ik heb de bedrading voor de instrumenten kunnen doortrekken na enige moeite en heb 3 displays geplaatst boven het schuifluik. De bestaand 10-12 mm coax vervangen door 5 mm coax van de garage tot aan kaarttafel en de resterende 10-12 mm van het schuifluik tot boven aan de mast in stand gehouden. Voor de demping scheelt dat hooguit 1 ? 2 decibel, dus te verwaarlozen. De pijp die boven bij het schuifluik onder de garage te zien is, loopt inderdaad door tot boven het plafond van de kaarttafel. Ben enorm blij dat ik niet het polyester heb hoeven openmaken. Al met al ging het toch nog soepeltjes en was het een klus van 2,5 uur incl. draden trekken, gaten voor displays maken en displays plaatsen en aansluiten. En ze werken... !

Roy

 • Guest
Re: Bedrading Instrumenten Contest 30
« Reply #4 on: 20 April, 2007, 13:43:33 »
En ook ik heb een probleem met betrading trekken, ik wil 2 nieuwe blauwe LED lampen in bouwen zodat de sprayhood van onderaf blauw verlicht wordt. Ik moet dus ook even een manier zien te vinden om de bedrading van deze lichten naar het instrumenten paneel toe te trekken. Ik ga het maar gewoon proberen hoop dat het lukt.

Ciao Roy

seabinky

 • Guest
Re: Bedrading Instrumenten Contest 30
« Reply #5 on: 16 May, 2007, 23:13:28 »
ik heb op mijn contest 30ac bedrading vanaf het paneelbord boven het schuifluik naar het schakelpaneel doorgetrokken.
met een trekveer heb ik al draaiend en voorzicht stotend de veer door de aanwezige flexibele pvs buis kunnen duwen.
aan het eind heb ik de te leggen kabel bevestigd.
vooral door veel draaien en rustig duwen en iets terugtrekken kwam de trekveer verder.
geduld is een schoone zaak.
seabinky ;)

Hogema

 • Guest
Re: Bedrading Instrumenten Contest 30
« Reply #6 on: 20 May, 2007, 22:46:03 »
Hallo,

Ik heb een contest 30AC. Ook met het zelfde probleem. De voorgaande oplossingen klinken goed. Helaas heb ik ne lang ploeteren een andere uitweg gevonden. Van het luik naar de mastvoet is geen probleem voor een extra kabel. Vandaaruit is het ook geen probleem om naar het bedienings paneel te gaan. Dit is dus mijn omweg voor het bereiken van het doel.

Groet, Marc

 


BJSoft

SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal