Poll

Heeft iemand ervaring met annulatiekosten winterstalling

annulatiekosten
0 (0%)
winterberging
0 (0%)

Total Members Voted: 0

Author Topic: Winterstalling  (Read 3063 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Twilight

 • Guest
Winterstalling
« on: 24 October, 2013, 17:08:49 »
Geachte clubleden,

Graag had ik bij jullie een probleem aangekaart dat mij momenteel overkomt.

Enkele weken geleden ondertekende ik een reservatie winterstalling bij een bedrijf dat gebruik maakt van de NJI reglementeringen.(Nederlandse jachtbouw industrie)
Na de onderteking van het reservatie formulier hebben wij problemen gehad met de motor waarbij werd vastgesteld dat deze aan vervanging toe is. Omdat de boot niet op normale winterberging kan hebben wij deze geannuleerd.

Het bedrijf van de winterberging rekent ons evenwel een deel van de kosten wegens annulatie. Het reservatieformulier dat ik onderteklende verwijst naar de NJI reglementering. In artikel 6 (zie internet NJI_winterberging_specimen_A4)is sprake van beeindiging. In huidig geval is behoudens de reservering geen aanvang genomen van de werkzaamheden en heeft de gevraagde som dus enkel betrekking tot de annulatie.


Het bedrijf waarvan sprake betreft STEVENS NAUTICAL in Heijningen, alwaar wij reeds meer dan 10 jaar klant zijn. Het invullen van het reservatieformulier is iets dat de firma ons de laatste jaren zelf heeft voorgelegd. Ik was mij tot op heden niet bewust dat dergelijk formulier kan leiden tot het betalen van vergoedingen.


Hopelijk ben ik bij U aan het goede adres om mij raad te geven bij deze aangelegenheid.

Met vriendelijke groeten,
Marc

Offline BJ

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 979
 • Gender: Male
  • BJSoft
Re: Winterstalling
« Reply #1 on: 24 October, 2013, 18:37:48 »
Tja, voordat je iets ondertekent moet je ook altij de voorwaarden goed doorlezen. Als ik naar artikel 6 lid 1 kijk dan heeft de verhuurder het recht om zelf een vergoeding vast te stellen die hij voldoende vindt, het contract wordt immers beëindigt en daardoor leidt hij verlies. Maar net als met de Hiswa voorwaarden bieden die van de NJI geen ekele bescherming van de consument en kan die behandeld worden als een zak geld die door de ondernemer leeggetrokken kan worden. Triest maar zo werken veel bedrijven in deze branch.
Hebben ze je de voorwaarden ook daadwerkelijk overhandigd of hebben ze er alleen naar verwezen? In dat laatste geval kan je weigeren om te betalen omdat je niet op de hoogte was van de voorwaarden. Offertes en aanbiedingen moeten altijd vergezeld gaan met de leveringsvoorwaarden voor zover ik weet.

Waar moet ik trouwens op stemmen, je hebt er tenslotte een poll van gemaakt ???

Twilight

 • Guest
Re: Winterstalling
« Reply #2 on: 24 October, 2013, 20:27:54 »
Men heeft mij het reservatieformulier per mail gestuurd. Op dit formulier wordt enkel verwezen naar de NJI reglementen. Je moet het dus allemaal zelf gaan opzoeken.
Ik besef ook wel als je tekent ben je gebonden. Maar wie leest er nu alle regeltjes, je leert ze pas kennen als er iets fout gaat.
Wat bedoel je met een poll?

Offline BJ

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 979
 • Gender: Male
  • BJSoft
Re: Winterstalling
« Reply #3 on: 25 October, 2013, 08:56:03 »
Ik denk dat je wel een mogelijkheid hebt om er onderuit te komen. De voorwaarden hadden expliciet meegestuurd moeten worden met de aanbieding, het is niet voldoende om er naar te verwijzen. Als je het aanvecht heb je een goede kans dat ze in het ongelijk worden gesteld en je dus niets hoeft te betalen. Wel even uitzoeken of het ook daadwerkelijk zo is en daarna kun je ze aanschrijven.  En dan ook meteen zeggen dat je nooit meer iets met ze te maken wil hebben, het stelletje boeven.

Wat betreft de poll: als je bovenaan deze pagina kijkt dan zie je dat er twee stemknoppen staan. Je hebt van deze draad dus een poll gemaakt en geen regulier bericht. Bij je vraag over hermotorisering heb je hetzelfde gedaan, een nieuwe poll ipv een nieuw topic gestart. Vandaar mijn vraag aan jou: waar moet ik nu op stemmen, jij hebt er immers een poll van gemaakt  ;)
« Last Edit: 25 October, 2013, 08:58:35 by BJ »

Albatros

 • Guest
Re: Winterstalling
« Reply #4 on: 25 October, 2013, 10:28:31 »
Ik snap dat je uit het vertrouwen (10 jaar)de voorwaarden niet gelezen hebt, maar wellicht kun je er met het betrokken bedrijf
nogmaals overleggen. Wat is het bedrag wat ze in rekening willen brengen, en wat was het bedrag totaal voor de winterstalling?
Dit geeft een idee wat het percentage is en of dat in verhouding staat of niet.

Wellicht zijn er door het betreffende bedrijf ook al werkzaamheden voor je verricht in de vorm van het reserveren van een bok? plaats op het terrein?  Persoonlijk vindt ik het ook een beetje flauw zeker gezien de relatie van 10 jaar Ik heb een zelfde soort ervaring gehad bij de marina Muiderzand echter na overleg geen kosten!

succes

Offline sjoerd

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 256
  • Sailing Camelot website
Re: Winterstalling
« Reply #5 on: 25 October, 2013, 20:20:50 »
Zelf heb ik ook de ervaring dat ik een winterplek zonder kosten heb kunnen anuleren. Dit lijkt me een normale gang van zaken. Wellicht kun je voor volgend jaar een korting bedingen?? Op die manier wordt je beloond voor je trouw en kan het bedrijf ook laten zien dat ze blij zijn als je terug komt??

Sjoerd
SY Camelot
Contest 36S
Hull# 206
Fractional rig
http://www.sailingcamelot.nl

Offline GANNET II

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 116
 • Gender: Male
  • groenehartparticipaties
Re: Winterstalling
« Reply #6 on: 27 October, 2013, 13:00:44 »
Ik had vorig jaar een soortgelijke ervaring met het opzeggen van de ligplaats. De jachthaven verwees naar de Hiswa (mede ondertekend door de consumentenbond) voorwaarden en meende dat ik te laat was met reserveren. Er waren voldoende tegenargumenten en mijn rechtsbijstandverzkering stelde mij volledig in het gelijk. Aangezien het echter om Hiswa voorwaarden gaat, zou dit tot een lange procedure leiden. De jachthaveneigenaar (bij wie ik 25 jaar klant was) was niet te vermurwen en mijn rechtsbijstandverzekering vergoedde een jaar lang liggeld. Goedkoper dan procederen.

In jouw geval adviseer ik je, wanneer een minnelijke oplossing niet haalbaar is, je rechtbijstandsverzekering inschakelen. Het niet kunnen aantonen dat de voorwaarden zijn overhandigd is een zwak punt voor de verhuurder. Maar formele voorwaarden van een brancheorganisatie staan normaliter als een huis.

Ik wens je succes.

Groet,
Solent

Twilight

 • Guest
Re: Winterstalling
« Reply #7 on: 27 November, 2013, 08:49:42 »
Ik heb met de werfeigenaar overlegd. Hij is bereid bij de volgende winterberging rekening te houden met het betaalde bedrag. Concrete afspraken zijn er nog niet en zeker niet op papier. Bij volgende winterberging zal ik hem naar de afspraken herinneren vooralleer het reservatieformulier op te sturen.
Wat mij wel is opgevallen dat er zo'n 10°\° minder boten in berging stonden.

Hoewel ik geen rechtsbijstand verzekering heb ben ik wel te raden gegaan bij mijn verzekering. Hier krijg ik dezelfde reacties als van jullie. Een rechtsbijstand verzekering had in mijn geval wel goed geweest. Mijn verzekeraar liet mij weten dat dit een 125,- € zou kosten.

Groeten,
Marc

 


BJSoft

SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal