Author Topic: Ervaringen marrekrite met de COntest??  (Read 926 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sjoerd

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 255
    • Sailing Camelot website
Ervaringen marrekrite met de COntest??
« on: 31 January, 2012, 11:33:40 »
Allen,


Wie heeft er ervaringen met de marrekrite in Friesland?? Kun je daar met je Contest (1,55M diepgang) gebruik van maken?? Allle info is welkom!!

groet,

Sjoerd
SY Camelot
Contest 36S
Hull# 206
Fractional rig
http://www.sailingcamelot.nl

joris

  • Guest
Re: Ervaringen marrekrite met de COntest??
« Reply #1 on: 08 February, 2012, 19:23:48 »
Ik vaar veel op het heegermeer en de fleusen met valken, en ben er vorig jaar geweest met 140 diepgang. Volgens mij is het daar bij de marrekrite landjes op de eilanden nergens echt veel dieper dan 1.40 meest modderige bodem. Ik heb het niet heel enthousiast geprobeerd, want met 2500kg en 8 pk kon je niet zomaar los van de bodem... De rest van het meer is ongeveer 170. In de geul en de slootjes weet ik het niet. Het slotermeer is buiten de geul 120 of 130 diep en van heel hard zand. In heeg liggen wel schepen met 170 diepgang maar die varen allemaal over het johanfriso kanaal.
Er liggen wel marrekrite landjes in de sloten en kanalen, dus met een goede vaarwaterplanning kom je nog wel een eind denk ik. Maar buiten de vaargeul zou ik toch maar voorzichtig zijn. De anwb kaart friese meren geeft wel behoorlijk gedetaileerde diepte informatie. Ook in slootjes en kanalen.
Er is pas gebaggerd bij de goingarypster poelen en op de route van heereveen naar terherne. daar is het nu als het goed is 150 tot 200cm diep bij de aanlegplaatsen. Ze willen de aanlegplaatsen wel beter bereikbaar maken, maar baggeren is erg duur. zie ook marrekrite.nl.

Valentine

  • Guest
Re: Ervaringen marrekrite met de COntest??
« Reply #2 on: 13 February, 2012, 14:17:28 »
Ook gebaggert is de Kromme Ee tussen Grou en Drachten. Daar gaan wij altijd heen naar een van de vele Marrekrite plaatsen. Er zijn ook sommige, die als steiger uit het oever weg gebouwd zijn. Daar heb je meer kans. Met 1,45. Dat lukt prima. En dan door de Hooidamsloot naar Earnewald. Daar wordt deze winter gebaggert. Zo kom je ook in de Princenhof. In Earnwald dan een valkje huren. Trouwens: Friesland is overal heel zacht. Een Contest kan dat wel hebben. Niet leuk, maar in feite zou ik latijd eerst even probeeren een ligplaats te bereiken. Als het niet lukt, weer achteruit en niks is gebeurd.

Veel plezier in Friesland. Wij hadden daar de meest relaxte Bootvakanties ooit!

Groetjes

Alex

 


BJSoft