Author Topic: Re: CONTEST 30 for sale  (Read 6730 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline BJ

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 977
 • Gender: Male
  • BJSoft
Re: CONTEST 30 for sale
« on: 24 August, 2010, 20:39:09 »
De aangeboden Contest 30 is het eerste model, deze heeft altijd een helmstok. De Contest 30, mk2, 'Noordzee' en de Contest 30B zijn soms wel uitgerust met een stuurwiel, bij Wehmeyer in Naarden ligt een 30B in de verkoop. De meeste kans heb je bij de C31 (en groter) waar het min of meer standaard is.
« Last Edit: 25 August, 2010, 09:28:34 by BJ »

Sjena

 • Guest
Re: CONTEST 30 for sale
« Reply #1 on: 25 August, 2010, 12:23:24 »
Zeer bedankt voor de snelle reactie en de tip! Ik kijk verder. Succes met de verkoop, Nico

Offline BJ

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 977
 • Gender: Male
  • BJSoft
Re: CONTEST 30 for sale
« Reply #2 on: 25 August, 2010, 12:29:22 »
Nico, ben je specifiek op zoek naar een Contest en hoe ziet je eisen- en wensenlijst er precies uit?

Sjena

 • Guest
Re: CONTEST 30 for sale
« Reply #3 on: 25 August, 2010, 14:53:58 »
Beste BJ, hier het verhaal. Ik ben samen met mijn  vrouw - die veel open bootervaring heeft - dit najaar begonnen met varen op zeiljacht, te beginnen op Oosterschelde (we wonen in Middelburg). We hebben CWO 2 gehaald en deze zomer een maand Beneteau 331 gevaren op de Ionische Zee. De wens om tzt na pensionering (over een jaar of 8) daar langere tijd door te brengen was de aanleiding voor deze acties. Mijn vrouw stuurt en heeft een spierziekte, met stuurwiel is dat prima te doen. Wij hebben in Griekenland soms heftig weer gehad, hadden ook daar plezier in en ontdekten dat we echt willen zeilen, dus ook zeiltrim en alles wat er bij komt kijken. Vonden het fijn af en toe 7 knopen te varen en te moeten werken.

 Voorlopig huren we jaarlijks in Griekenland, maar willen we ook hier aan de gang. Over twee weken gaan we met instructeur de Noordzee op voor CWO 3 en daarna zelf verder. We zijn niet rijk en aan het afwegen wat gunstiger is: huur of koop. Dan moet je wel vergelijkingsmateriaal hebben en weten over wat voor boot je praat. De keuze van zeewaardige jachten met stuurwiel die ook pittig kunnen zeilen binnen ons evt. budget is zeer beperkt. Ik mik op een bedrag van 9.000 (Dehler AK 80) tot rond of iets boven de 20.000 (Contest 30 als we geluk hebben). Heb in deze prijsklasse ook gevonden: Compromis 850 en Wibo 945: beiden wat traag. Zag ook Piewiets (830 en 930) waren te duur en wellicht ook wat traag? Heb ook Yamaha 29 gezien (achterkajuit en 'vreemd' geplaatste mast, onbekende zeileigenschappen). En Phantom 31 en 32: kom ik niets over te weten.

 Mijn vrouw wil liever geen achterkajuit; belemmert voor haar gevoel direct contact met het water.
Als je alles bij elkaar optelt is tot nu toe Contest favoriet. Vrienden hebben zijn er 30 jaar geleden mee begonnen en net via Hanse weer terug bij een tien jaar oude,  schitterende 40 voeter.

Contest is voor zover mij nu duidelijk degelijk, robuust en toch elegant , goed zeilend, ook bij minder weer. De 30 (en natuurlijk ook de 31 en verder) heeft een fijne maat (ook voor op zee) en prettige indeling, kastruimte etc.  Heb je het over andere eisen dan geldt naast het stuurwiel: meer zeilen dan alleen grootzeil en rolgenua, goede conditie en een goed bed. Verder kleine dingen als ijskastje en de mogelijkheid voor warm waterdouche (is fijn als je langer vaart in ons klimaat). 

De Contest waar je het over had kende ik al: heeft door slecht teakdek ook van binnen lekkage en vraagt of om 3 rechterhanden en veel tijd of om veel geld. Ik ben noch gemiddeld (on)handig, wil, graag investeren in onderhoud, heb liefde voor een boot, maar zo’n klus gaat boven mijn pet.

Nu weet je denk ik genoeg. Heb je tips, dan graag! Nico

Offline BJ

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 977
 • Gender: Male
  • BJSoft
Re: CONTEST 30 for sale
« Reply #4 on: 25 August, 2010, 15:45:28 »
Nico, dank je voor de uitleg dat maakt het geheel wat duidelijker. Jammer dat de genoemde C30 zo slecht is, niet echt netjes om dat niet te noemen op de verkoopsite want het betreft toch wel een structureel tekort.
Op botentekoop.nl staat een C31 uit 1973 (ontwerp van Essen) met een vraagprijs van 19K en twee C31HT (ontwerp Dick Zaal) met een vraagprijs rond de 25K. Dat laatste is wellicht boven budget maar het is een vraagprijs dus ook onderhandelbaar neem ik aan. Er is staat ook een 30B maar ik kan niet zien of daar een stuurwiel op staat. Uiteraard is het wel een optie om er een te laten plaatsen als de aanschafprijs het toelaat, je hebt dan ook meteen een hydraulisch stuurwerk i.p.v. het originele mechanische.
De afweging koop vs. huur is een delicate zaak. Ik denk dat als je puur naar de euro's gaat kijken er een goede kans is dat huren goedkoper is. Daarbij is de tijd dat je doorbrengt aan boord natuurlijk van doorslaggevende rol maar bij gemiddelde zeilers valt het uit in het voordeel van huren.
CWO3 is een prima opleiding, jullie zijn ook al in het bezit van het TKN certificaat? En heb je een prive instructeur of ga je met de Zeezeilers?

Sjena

 • Guest
Re: CONTEST 30 for sale
« Reply #5 on: 25 August, 2010, 17:05:11 »
Beste JB, verkoper vertelde me desgevraagd eerlijk hoe de vlag erbij hing. Heb meteen op botentekoop gekeken en zag inderdaad de 3 door jou genoemde boten. De 31HT Allegra heeft helmstok. De andere ga ik goed bestuderen. Meest in het oog vallende verschil is strijkbare mast bij die van 19.900. Is wellicht handig, maar minder sterk?  Had de 30B al gezien. Zit vlgs mij helm stok op. Jammer. Had al eerder navraag gedaan voor plaatsen stuurstand etc. voor een Piewiet 830. Indicatie was duizenden euro's. Loopt meteen flink op, dus. Of weet jij gunstiger aanbiedingen? 

De Stravangante op deze site doet me kwijlen, maar prijsverschil is pittig.

Zag inmiddels ook een 33er van net boven evt. budget:  http://www.boatshop24.com/web/nl/werften/s/c/contest/1692483.htm?such=1&lastshow=75
Hoe waardeer jij het verschil tussen de 31ers en de 33? En kloppen mijn conclusies t.a.v. zeileigenschappen Wibo en Compromis? 

Nog geen TKN certificaat, moet/zal wel gebeuren. We gaan de zee op met Lennart van Venturi Sailing in Yerseke. Prima kerel met wie het goed klikt.

Doorslaggevende factor bij huren of kopen is los van beschikbare middelen de gebruiksfrequentie. Heb begrepen dat die vaak beneden de 28 dagen ligt. Huren gaat per dagdeel: dus heb je het over 84 dagdelen. Dat kost afhankelijk van wat je huurt al gauw 6.000 per jaar. Ik ben aan het kijken wat ik naast kosten van aankoop/afschrijvng kwijt ben aan onderhoud, ligplaats, winterstalling en verzekering en waar dan het omslagpunt ligt. Heb het gevoel dat een Contest altijd restwaarde houdt. Dus als we er nu een kopen van 20.000 dat we er over 8 jaar nog wel 10.000 voor krijgen. Dat is dan 1250,-- tot 1500,--  afschrijving/rente  per jaar. Doe daar nog eens 2.000 per jaar bij voor onderhoud, 1200 liggeld, 1200 winterstalling en 500 verzekering dan kom je ongeveer op een zelfde bedrag of iets hoger uit. Maar je bent wel vrijer, kunt meer zeilen als je wilt en krijgt na verkoop nog geld. Je huurt een nieuwere boot, maar het is de vraag of die dezelfde trimmogelijkheden en zeileigenschappen heeft als een evt. te kopen Contest. Wat vind je van dit verhaal en wat vaar je trouwens?

Sjena

 • Guest
Re: CONTEST 30 for sale
« Reply #6 on: 25 August, 2010, 17:06:11 »
Stom, je vaart een 33er zag ik

Offline Hans Bais

 • Newbie
 • *
 • Posts: 4
 • Gender: Male
 • Witte Raaf Contest 34 CS Ketsch 1993
Re: CONTEST 30 for sale
« Reply #7 on: 25 August, 2010, 19:35:45 »
Beste Contest liefhebber,

De Stravagante neemt deel aan het najaarsweekend en ligt op de 11' in Enkhuizen. Kom vooral even kijken en misschien ook praten. Prijs lijkt pittig, maar .... je hebt dan wel een mooie klassieke Contest en in ieder geval altijd nog een onderhandelingspositie.

Offline BJ

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 977
 • Gender: Male
  • BJSoft
Re: CONTEST 30 for sale
« Reply #8 on: 26 August, 2010, 09:51:58 »
Hmm.. een hoop cijfertjes en ze zullen ontgetwijfeld kloppen maar dat zijn van die dingen waar ik me persoonlijk nooit zo mee bezig hou hoor. Al vind ik 1200 liggeld _en_ 1200 winterstalling best ruim gerekend, daar kan je volgens mij voor in een loods staan. Met name de vrijheid om zelf te bepalen wanneer, waar en hoe lang je gaat was voor mij doorslaggevend voor de aankoop, zaken als restwaarde en afschrijving enz. laat ik graag over aan de financiele experts... :) 

De C33 in Stavoren lijkt mij wel de moeite waard en ik weet dat 'ie al behoorlijk lang te koop staat wat wel ruimte voor onderhandelingen zal bieden. Ik ben wel benieuwd naar de leeftijd van de tuigage en het merk/type motor. Verder zijn het robuuste zeilers, bij minder wind niet de snelste maar ze houden het heel erg lang vol als de wind gaat toenemen en hebben een heel prettig gedrag op zee.

Sjena

 • Guest
Re: CONTEST 30 for sale
« Reply #9 on: 26 August, 2010, 13:46:49 »
Witte Raaf, bedankt voor de tip. Laten we nu die week een boot hebben gehuurd om op en vanuit de Oosterschelde te varen. Helaas nog onvoldoende ervaring om naar Medemblik te varen. We moeten dus wat anders bedenken.

BJ, als vaker lijkt goedkoop duurkoop: makelaar meldde losse sandwichconstructie op dek voor de mast en sprak over osmose verdenking. Iets om goed te bekijken en diep over na te denken. En wat betreft de cijfertjes: die heb ik in Yerseke gevraagd en gaan inderdaad ook over s winters de loods in. Je hebt gelijk dat vrijheid uiteindelijk het belangrijkste is! (Mits betaalbaar).
Heeft iemand trouwens ervaring met de invloed van strijkbare mast op zeileigenschappen?
Even foto van jullie schip bekeken: schitterend!

Offline BJ

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 977
 • Gender: Male
  • BJSoft
Re: CONTEST 30 for sale
« Reply #10 on: 26 August, 2010, 14:03:15 »
Osmoseverdenking bij een C33... dat is een non-issue om het maar eens diplomatiek te zeggen maar het verklaart wel waarom de boot niet wordt verkocht. Die losse sandwichconstructie ben ik ook wel benieuwd naar, zoiets ben ik nog niet eerder tegengekomen. Maar als er idd dusdanige problemen zijn dan is de vraagprijs heel erg hoog, ik weet ook een C33 voor 15K te vinden. Zit ook een beetje werk aan maar daar is structureel niets mis mee.
De C33 heeft bij mijn weten altijd een strijkbare mast, in de praktijk is dat niets anders dan dat de mast in een mastvoet met een mastbout staat en geen doorgestoken mast; het heeft geen invloed op de zeileigenschappen.

Offline BJ

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 977
 • Gender: Male
  • BJSoft
Re: Re: CONTEST 30 for sale
« Reply #11 on: 26 August, 2010, 14:09:56 »
Deel van de originele draad afgesplitst zodat dit een eigen leven mag gaan leiden....

Sjena

 • Guest
Re: CONTEST 30 for sale
« Reply #12 on: 26 August, 2010, 16:49:41 »
Beste BJ, blij met bericht over de mast. Heb je meer info over die C33?

Ik weet verder niets meer dan dat ik van de makelaar hoorde. Besef dat osmoseverdenking bij een C33 een non-issue is, maar las wel een drama op het reisverslag van de Alegria (C 32 CS) naar de Azoren : ,,De schrik sloeg me echter om het hart toen we bij uithijsen van de boot vele zg osmose blazen op het onderwaterschip zagen. Schade bleek echter vele malen erger als ik zelfs maar kon vermoeden want de huidlaag zat letterlijk voor 80% los van de romp." Bleek gevolg van eerdere slechte behandeling, maar toch... Ligt niet aan de boot, maar aan de mens, zoals vaak  ;)

Wordt vervolgd, jammer trouwens dat we de Contests de 11/12e niet kunnen zien door onze bootboeking.

Offline BJ

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 977
 • Gender: Male
  • BJSoft
Re: Re: CONTEST 30 for sale
« Reply #13 on: 26 August, 2010, 20:57:56 »
Tja, de meeste angst ontstaat uit onwetendheid en wordt nog eens aangewakkerd door allerlei doemverhalen, vaak geschreven door werven of bedrijven die er belang bij hebben, over boten die uit elkaar vallen of laminaat wat verandert in een spons. In de praktijk is er niets aan de hand en betreft de schade nooit meer dan een gelcoat die loslaat of een foutief aangebracht epoxysysteen. En in beide gevallen heeft dat geen invloed op de sterkte van de romp. Je kan zelfs stellen dat een oude volglasromp, zoals de oudere Contests, die nu nog rondvaren ook geen echte problemen meer zullen krijgen.
Inderdaad jammer dat je er niet bij kan zijn over twee weken, de eerstvolgende gelegenheid is bij de Contest Cup in juni volgend jaar waar je boten in alle soorten en maten kunt zien. Van 25 t/m 60 voet en vanaf 1969 tot 2009.

Offline paperino

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 511
 • Gender: Male
 • "Paperino"
Re: CONTEST 30 for sale
« Reply #14 on: 26 August, 2010, 23:44:44 »
Over mooie Contesten met stuurwielgesproken.

Sjena,

Volgens mij is de zeer fraaie en goed onderhouden C28 (met stuurwiel en zéér compeet) van Bas Riedijk ook te koop binnen jullie budget. (Schip heet "Fairness Kimmy" en heeft in 2004 de Contestcup ook nog gewonnen!)
Bas is lid, dus te vinden op de ledenlijst.
Als ik jullie wensen zo lees heeft die boot alles wat jullie zoeken.

Wellicht een tip?

Eric.
C35/37 "Paperino"


Sjena

 • Guest
Re: CONTEST 30 for sale
« Reply #15 on: 27 August, 2010, 14:00:39 »
BJ, dank voor info m.b.t osmose. Geeft extra vertrouwen in een Contest. Vond verder alwat info over eerdere Contest-dagen. Ziet er inspirerend uit. Je noemde een C33 voor 15K. Weet je war ie ligt en van wie ie is?

Eric, ook dank voor tip. Kon Bas Riedijk niet onder die naam in ledenlijst vinden. Kun jij me met hem in contact brengen? Ga eens kijken wat verschil - behalve lengte - is tussen C 28 en C 30 of 31. De site van Roy vd Stad is daar een mooie start voor. Info op dit punt zeer welkom! 

Offline BJ

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 977
 • Gender: Male
  • BJSoft
Re: Re: CONTEST 30 for sale
« Reply #16 on: 27 August, 2010, 14:39:54 »
Nico, de verschillen tussen de diverse modellen kan je hier vinden. Alle beschikbare folders e.d. staan op deze pagina.
De C33 is van Johannes Erdmann, de boot staat op zijn blog en daar kan je zien wat hij er zoal aan heeft gedaan. Maar voor een dergelijk bedrag kan je natuurlijk geen perfecte boot verwachten. De advertentie staat hier

Offline paperino

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 511
 • Gender: Male
 • "Paperino"
Re: CONTEST 30 for sale
« Reply #17 on: 27 August, 2010, 15:53:22 »
Sjena,

ik kan hem alleen vinden in de ledenlijst op de homepage; niet in de kolom leden. Wellicht weet BJ het maiadres van Bas Riedijk.

Succes!

Eric C35/37 "Paperino"

Offline BJ

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 977
 • Gender: Male
  • BJSoft
Re: Re: CONTEST 30 for sale
« Reply #18 on: 27 August, 2010, 16:09:15 »
Bas is wel lid van de CYOC maar hij heeft zich niet geregistreerd op het forum.

Sjena

 • Guest
Re: CONTEST 30 for sale
« Reply #19 on: 27 August, 2010, 16:42:41 »
Beste BJ, dank voor info. Je hebt er dagtaak aan ;).  Net zoals ik aan mijn zoektocht  ::). Had boot Johannes Eerdman al gezien en 'afgeschreven' wegens: opmerking ' the boat has a little osmosis'.  Maar als ik jouw verhaal lees, moet ik zoiets relativeren. Blijft de vraag wat je er aan kunt doen of laten doen. Heb elders wel berichten gelezen van 8000 euro kosten en da's niet niks. Ik denk er weer verder over na en mail Johannes wellicht. Had al over zijn reizen gelezen.

Heb de folders bekeken en ook de foto's. Blijft de vraag hoe de verschillen zich in het echt manifesteren: qua ruimte en zeilgedrag. Kom daar op terug.

Kun jij mij met Bas in contact brengen? Ben nu ingelogd via werkmail. Kan ik onder zelfder naam en wachtwoord ook vanaf ander (thuis) mailadres inloggen?
 

Offline BJ

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 977
 • Gender: Male
  • BJSoft
Re: Re: CONTEST 30 for sale
« Reply #20 on: 29 August, 2010, 15:51:59 »
Uiteraard lees je hele erge verhalen, er moeten tenslotte een hoop mensen van leven en die zijn erbij gebaat dat mensen bang blijven en bakken met geld aan overbodige behandelingen blijven uitgeven. In het geval van Johannes gaat het om een boot met een massieve romp van bijna 2,5cm dik. Die boot is inmiddels bijna 40 jaar oud en vaart nog steeds, als er echt iets mis mee zou zijn dan was 'ie allang afgeborreld lijkt mij. Maar dat is mijn zienswijze, je moet uiteindelijk zelf kiezen.

Als je de verschillen tussen de diverse modellen wilt zien dan kan dat maar op een manier en dat is aan boord gaan en een proefvaart maken. En wat bedoel je met 'inloggen vanaf een ander mailadres' ??  Je hebt voor het forum een gebruikersnaam en een wachtwoord en dat kan je overal gebruiken.

Franklin

 • Guest
Re: CONTEST 30 for sale
« Reply #21 on: 30 August, 2010, 10:46:10 »
Even een korte reactie van een C33 zeiler welke met bouwnummer 46 ergens in 1972 de werf moet hebben verlaten. Toen ik het schip aanschafte werd door de eigenaar ook melding gemaakt van 'lichte osmose'. Op advies van de werf dit aangegrepen als de ultieme onderhandelings tool want citaat van mjin contact persoon "het beste wat je kan overkomen dat er osmose geroepen wordt want dat drukt de prijs en die romp is zo dik/zwaar dat het nauwelijks invloed op de integriteit van het schip kan hebben'.

Schip afgelopen winter (gepland) uit het water gehaald en onderwaterschip helemaal kaal gemaakt en inderdaad wel 2 kleine plekjes (2,5cm) met osmose gevonden,deze 'lokaal' behandeld en is weer als nieuw.
 
Ons scheepje is nu ruim 38 jaar oud (jong) en sluit me helemaal aan bij BJ dat als osmose zo ingrijpend zou zijn als de 'reperateurs'  willen doen laten geloven het zeer onwaarschijnlijk is dat het scheepje na al die decennia nog zou drijven.
Let wel, we praten hier over bootjes die nog uit het 'zwaar is beter' tijdperk komen en op geen enkele wijze constructief vergeleken kunnen worden met sommige tupperware merken die op dit moment van de band af lopen. Toegegeven, ze behoort niet tot de licht gewichten maar met de wind van de afgelopen weekenden is het wel een van de weinige bootjes die probleemloos hier op de oosterschelde rond 'vliegen'.Sjena

 • Guest
Re: CONTEST 30 for sale
« Reply #22 on: 30 August, 2010, 18:55:22 »
BJ, inloggen gesnapt! Ga eens kijken met wie we in Zeeland een keertje mee kunnen om aan den lijve het Contestgevoel te ervaren. Ben ook nog steeds benieuwd naar de C 28 van Bas Riedijk, mocht je hem kunnen contacten dan graag!

BJ en Franklin, beiden bedankt voor osmose-beschouwingen. Kijk er nu anders naar en dat kan handig zijn! Moet een Contest trouwens 's winters de kant op, of mag ie in het water blijven op een week onderhoud na?

Franklin, jouw verhaal over varen met veel wind op de Oosterschelde klinkt goed. Lig jij in Zeeland? Zou n.l. best graag een 33er in het echt willen zien.

En - voor wie dit leest -  klopt het dat de Contest betere zeileigenschappen heeft dan de Wibo en Compromis en dat de Contest qua zeilen lijkt op de Dehler? 
maxbolweg

 • Guest
Re: CONTEST 30 for sale
« Reply #23 on: 31 August, 2010, 12:49:14 »
Sjena/Max,

Domp, Contest, Compromis, Dehler beetje appels en peren, je zou daar uren over kunnen bomen
Kijke voor idee prestaties naar SW waarden van verschillende schepen.

De C33 heeft redelijke tot behoorlijke zeileigenschappen in Zeilen van vorige maand staat een verhaaltje over de C33 als overgangs model tussen klassiek en modern. In een heel veld vaart de C33 ergens midden in, maar is wel veel stabieler dan een snelle ragbak 

Franklin

 • Guest
Re: CONTEST 30 for sale
« Reply #24 on: 31 August, 2010, 12:51:26 »
Sjena, je bent van harte welkom om een keer te komen kijken, laat maar even weten wanneer je deze kant uit wil komen dan kunnen we het afstemmen.

Met betrekking tot het uit het water halen hangt dat een beetje van de eigenaar af. Ik zelf laat hem dit jaar in het water (lig nu nog op zoet maar vanaf deze winter volledig op zout) en haal hem alleen aan het begin van het 'fanatieke' zeilseizoen een halve dag de kant op om schoon te spuiten en antifouling te zetten.

Wat betreft de vergelijking met de zeileigenschappen tussen contest en de jou genoemde kan ik alleen wat ervaringen geven met betrekking tot de Dehler echter daar zitten nogal grote verschillen tussen de diverse types. Als ik vergelijk met een CWS 35 of 36 is het niet te vergelijken, dit zijn zeer 'agressieve/sportieve' zeilers en daar kan ik over mijn C33 niet van spreken. Is een solide/vertrouwde/betrouwbare doorzetter. Ik vergelijk het zelf met de verschillen tussen een BMW motor en een Ducati/Laverda. De een betrouwbaar/bedrijfszeker/vertrouwd en de Italianen, nerveus, springerig. Onze C33 heeft het uitermate naar haar zin in een knobbelige Oosterschelde/Noordzee met een dikke 4/5BFT, vanaf een vaste 5 BFT 1 rifje, gooit zich er in en komt zonder verrassend gedrag weer boven, loopt echt lekker over de golf heen en als ze al een zeetje 'pakt' is de volgende golf weer onderlangs. Heerlijk koersvast, weinig extreem loef gedrag en blijft comfortabel zeilen. Als ik een punt van kritiek op haar mag hebben is het de ruimte in de kuip. Door het ontwerp versmalt het scheepje sterk na de kajuit, gevolg niet langs roer lopen maar over de banken maar dat is dan ook echt het enige puntje. OH Ja en het achteruit varen op de motor, vereist even wat oefening/tact/diplomatie maar als je dat door hebt (eindelijk in mijn geval) lukt ook dat probleemloos.

Nogmaals wij zijn dol gelukkig met het scheepje en gezien de prijs kwaliteit verhouding zou ik op dit moment geen alternatief weten wat betaalbaar zeer veilig/zeker/vertrouwd het water onder alle omstandigheden op kan gaan.
De oudjes doen het nog best en ook hier op de oosterschelde kom ik regelmatig ex contest zeilers tegen die zijn overgestapt op andere merken (grotere schepen) die op afstand in mijn geval de C33 herkennen, ons praaien en niet ophouden de loftrompet te steken over hoe geweldig zij in het verleden er mee gevaren hebben.

Franklin

Offline BJ

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 977
 • Gender: Male
  • BJSoft
Re: Re: CONTEST 30 for sale
« Reply #25 on: 31 August, 2010, 13:14:43 »
De C33 is natuurlijk een heel herkenbaar model, de eerste zonder achterdek. Het onderwaterschip en tuigage van de hand van Uus van Essen en dus gericht op zeilen en de IOR 3/4 tons formule, de deklayout en indeling ontworpen door de futuroloog Robbert Das. Je kan de C33 beschouwen als de eerste designboot.
Overigens ligt mijn boot al een jaar of drie probleemloos in het water. Het kan zo lekker rustig zijn in november of februari... heerlijk zeilen.

@Max: kan jij een scan maken van dat artikel en dat ff naar me mailen?

Sjena

 • Guest
Re: CONTEST 30 for sale
« Reply #26 on: 02 September, 2010, 22:22:26 »
Max, ik ga op zoek naar de SW waarden. Is nieuw voor me, maar waarschijnlijk leerzaam.

Franklin, ga graag op aanbod in!!! En neem contact op voor een ontmoeting op de Oosterschelde. Even kijke of ik jouw mailadres ergens op de site kan vinden. Mooi je beschouwing over de C33 en ook duidelijk ten opzichte van de Dehler. Voegt zeker wat toe aan mijn zoektocht. Van dat achteruit varen had ik al wat gehoord. Dat wordt tzt dus oefenen....

BJ en Franklin, blij dat Contest in het water kan blijven. BJ je maakt me steeds nieuwsgieriger de C33 in het echt te zien. Dank voor de informatie. Blijf ook nog benieuwd naar info over de C28 van clublid Bas Riedijk.

Ga nu verder met zoeken info over de gunstigste havens in Zeeland qua prijs en vaartijd naar de Noordzee. Mochten jullie advies hebben: ik hou me aanbevolen!


Onze geplande zeilweek met een Beneteau 37 (Zijn geen Contesten te huur..) moet 2 dagen worden uitgesteld omdat dit weekend een huurder dacht onder de Zeelandbrug te kunnen doorvaren. Daar dacht de mast anders over en die moet nu worden vervangen. Niet slim en niet leuk, zeker nu voor maandag en dinsdag fijn zeilweer is voorspeld.

Franklin

 • Guest
Re: CONTEST 30 for sale
« Reply #27 on: 03 September, 2010, 09:12:19 »
Sjena,

ik kom heel veel in yerseke en wellicht volgend weekend ook weer (dit weekend kan ik niet ivm matchracing in hellevoetsluis en nee niet met de c33 LOL).
Voor de zoektocht naar een haven zijn de geformulieerde doelstellingen zeker belangrijk maar (wil je niet ontmoedigen) op de oosterschelde is het op dit moment niet zozeer kiezen voor wat het ideaal is maar of er uberhaupts een plaats beschikbaar is!!!. Op alle havens zijn lange wachttijden dus is het een kwestie van zoveel mogelijk inschrijven (kan in sommige havens in de papieren lopen) en dan maar afwachten wanneer er een plekje beschikbaar is, daarnaast is het aanbod ook niet overweldigend voor een dergelijk groot zeilgebied. Voor zover je ze nog niet kent je kunt proberen te zoeken in Yerseke, Wemeldinge, Goese Sas (binnen de sluis), Kats, Colijnsplaat, Roompot, Burghsluis, Zierikzee, Stavenisse (heel weinig diepgang en alleen rond hoog water beperkte mogelijkheden in en uit) St. Annaland.

Wat betreft de mast klopt het inderdaad dat die vorige week zondag onder de zeelandbrug wilde door gaan. Resultaat brug heeft gewonnen. Grappig wat een klein wereldje het eigenlijk is want ben op dit moment drukt bezig voor Lennart om de nieuwe mast asap naar hier te krijgen.

FRanklin

Gied van Hoorn

 • Guest
Re: CONTEST 30 for sale
« Reply #28 on: 05 September, 2010, 13:08:08 »
Wellicht leuk om te weten dat de Contest 30 met stuurwiel die in Naarden voor circa 18.000 te koop ligt is eigendom is geweest van Richard Voorn, schrijver van "Leidraad voor kajuitjachtzeiler" en de oud eigenaar van Zeilschool Naarderbos. Helaas te vroeg overleden. Heb er zelf zeilles op gehad in 2008.
Kan me niet anders voorstellen dan dat het onderhoud altijd goed is geweest.

Gied van Hoorn, Beloega

Sjena

 • Guest
Re: CONTEST 30 for sale
« Reply #29 on: 06 September, 2010, 14:50:20 »
Hoi Franklin, bizar dat jij de nieuwe mast bezorgt van de boot waarmee wij weg gaan! We hadden in Yerseke al wel een mooie Contest zien liggen. Dat zal dan die van jou zijn? Veel dank voor je jachthavenverhaal. Stemt niet blij. We gaan er mee verder!

Gied, dank voor de informatie m.b.t. de C30 in Naarden. HET andboek ligt hier altijd voor het grijpen. Ook al bizar dat het schip van de auteur een Contest is, het 'merk' dat centraal staat in onze zoektocht naar een eigen schip. Over kleine wereld gesproken. Je zou haast in voortekenen gaan geloven...

Morgen met flinke wind weekje zeilen. (Nog) op een gehuurde Beneteau, maar toch fijn!

Offline Contest 29 mk2

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 129
 • Gender: Male
Re: CONTEST 30 for sale
« Reply #30 on: 06 September, 2010, 15:22:17 »
@Max Bolweg: ik heb ook wel interesse van het artikel over de C33 uit Zeilen.
Kan je dat ook naar mij mailen? En misschien op de site zetten?
Contest zeiler sinds 1989!

Offline BJ

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 977
 • Gender: Male
  • BJSoft
Re: Re: CONTEST 30 for sale
« Reply #31 on: 06 September, 2010, 15:26:52 »
Staat inmiddels op de site onder de kop Technische Informatie.

 


BJSoft