Author Topic: Hoe maak je de water tank leeg?  (Read 3350 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline pieter2

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 392
Hoe maak je de water tank leeg?
« on: 22 March, 2009, 00:35:06 »
Bij mijn contest 29 zit de watertank onder de bank in kajuit aan bakboord. De tank is van gegalvaniseerd staal zo te zien. Ik kan nergens een kraantje ontdekken om de tank versneld te legen (bijv voor de winter). Weet iemand waar ik dat kan vinden, als het er al is?
Om de hele tank leeg te pompen met het voetpompje van de keukenkraan is wellicht goed voor de conditie, maar dat duurt wel heel erg lang.
Contest 29

framon

  • Guest
Re:Hoe maak je de water tank leeg?
« Reply #1 on: 23 March, 2009, 00:14:06 »
Pieter,

Voor 150 Euro totaal heb je en goede oplossing waar je ook nog heel veel plezier van hebt.
Ik heb er een electrische dekwaspomp tussen gezet en een slang naar de kuip doorgetrokken uitkomend in bakboord schoten kluis voorzien van een snelkoppeling voor een douche/ dekwas spuit zodat mijn gezin direct kan douchen na een verfrissende duik.
De tank is als het moet heel snel leeg te krijgen, zo zie je...een multi functionele toepassing

Frank

joris

  • Guest
Re:Hoe maak je de water tank leeg?
« Reply #2 on: 23 March, 2009, 19:34:46 »
hoi, ik heb de slang eraf gehaald. Word het wel nat in de boot, maar dat was bij mij geen probleem. Ik moest toch nog schoonmaken. Nu ben ik aan het bedenken hoe ik de tank uit de boot krijg. Ik gebruik nml een kunstof waterkan. Ik kan de oude watertank ook nog als ballast tank gebruiken.
Als je met drie man gaat zeilen ligt de spiegel onderwater, en dan krijg je een hoop zuiging die je niet wilt. Misschien dat we harder gaan met 40 liter water in de boeg...

Offline Contest 29 mk2

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 131
  • Gender: Male
Re:Hoe maak je de water tank leeg?
« Reply #3 on: 17 July, 2009, 16:12:31 »
Voor de winter zorgen dat er niet al te veel water in je tanks zit (aan stuurboord onder de langsbank hoort er ook een trouwens!) en dan ff pompen tot je alleen nog lucht hebt. Kost ff tijd (10-15 minuten).
Essentieel is dat je niet eerst je tank hebt volgegooid, dan ben je idd wel ff bezig.
Je kan ook met iemand afspreken, dat er tegelijk in het toilet en de kombuis gepompt wordt, dan gaat het ietsje sneller.
Contest zeiler sinds 1989!

Niels

  • Guest
Re:Hoe maak je de water tank leeg?
« Reply #4 on: 02 August, 2009, 16:27:33 »
Ik heb een aftakking gemaakt in de aftapleidingen, deze aftap komt nu in de bilge uit, uiteraard zit er een kraan tussen welke ik iets open zet als de tanks leeg moeten, water loopt dan in de bilgeput en daarvandaan pomp ik het met de (hand)bilgepomp naar buiten.

Suc6

Niels

 


BJSoft

SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal