Author Topic: contest 36 S, waar op te letten  (Read 3584 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

loots

  • Guest
contest 36 S, waar op te letten
« on: 06 January, 2012, 15:00:44 »
Hallo allemaal,

Wij overwegen de aanschaf van een contest en wel een 36 S.
Ondanks dat we de boot door een expert zullen laten keuren, weet iemand misschien nog bijzondere aandachtspunten waar we op moeten letten?

Met vriendelijke groet,
Koen Lootsma

Offline sjoerd

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 256
    • Sailing Camelot website
Re: contest 36 S, waar op te letten
« Reply #1 on: 06 January, 2012, 19:20:56 »
Hallo Koen,

De 36S is een fijne boot, op dit forum zitten een aantal 35 en 36S eigenaren die je kunnen ondersteunen bij het onderhoud van je boot. De 36S heeft twee hoofd-varianten gehad, een 5/7e tuigage met mast op het hoofdschot en een top-tuig met de mast op een paal in de kajuit.

De mast op het hoofdschot leidt bij de meeste schepen tot verzakken. De mast komt dan wat lager te staan en vroeg of laat moet de je maststeun aanvullend ondersteunen. Ik moet dat nog doen, anderen op het forum hebben dat al gedaan.

Verder zou je naar de koppeling van stuurwiel naar roer kunnen kijken. De reparatie schijnt niet al te duur en zelf uitvoerbaar te zijn, het is wel een odnerhandepunt.

Ons roer wat nat. Dat is goed gemaakt op kosten van de vorige eigenaar. Ik heb toen ook meteen nieuwe roerlagers in laten zetten. Het roer was niet structureel kapot maar has aan de bovenrand en voorkant een open naad. Omdat het roer gevuld is met een gesloten celstructuur was niet alles doorweekt.

Let op de schroefasdoorvoer, als je hier pakkingen hebt dan vergt dan onderhoud en TLC (Tender Loving Care) om netjes waterdicht te krijgen. Wij hebben een volvo seal (en overigens ook nieuwe motor).

Wij hebben geen lekkage. De luiken voor de mast zijn niet helemaal 100, maar dat is te verwachten met deze leeftijd. Ik wil ze nog vervangen.

let er bij de keuring op dat ALLES het doet!! Zo doet bij ons de kachel het niet en is inmiddels een redelijke klus. Als de boot te koop staat met bv een kachel dat moet je ook verwachten dat deze werkt.

Een teak dek is mooi maar vergt veel onderhoud en is erg duur om te vervangen, levensduur tussen de 20-25 jaar afhankleijk van onderhoud en vaargebied.

Verder natuurlijk de "algemene" zaken. Wij hebben oa wat afsluiters vervangen en ook wat huiddoorvoeren. Te verwachten bij deze leeftijd.

Neem gerust contact op als je wil, de boot ligt in Enkhuizen en wij zijn daar ook veel in de weekenden. Mocht je specifieke vragen hebben dan hoor ik dat graag.

De 36S is een fijne boot met een erg ruime hoofdkajuit, prima nav-table en goede keuken. De voorpiek is niet al te ruim, achter wel een fijne hut. De boot zeilt verbazingwekkend goed en is met wat wind erbij behoorlijk snel. Op zee is het een erg fijne boot die veel kan hebben.

Kijk eens naar onze website www.sailingcamelot.nl voor extra info.

Groet,

Sjoerd
SY Camelot
Contest 36S
Hull# 206
Fractional rig
http://www.sailingcamelot.nl

loots

  • Guest
Re: contest 36 S, waar op te letten
« Reply #2 on: 30 June, 2012, 21:59:21 »
Sjoerd,

Beetje late reactie, maar tegenwoordig gaat niet alles zo snel als je wenst.
Maar, om een lang verhaal kortte maken, wij hebben dus wel een 36 S aangeschaft, met toptuigage, wij hebben de boot net opgehaald, nu alles nog "aanpassen" naar eigen wensen, kan net voor de vakantie.

Alsnog bedankt voor je reactie,
brgds,
Koen.

 


BJSoft

SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal